Fiskesuppe med Rose vin og chili (Glutenfri)

9B252E02-E7EA-4AA2-BA1D-6BE22C84A10A.jpeg

Vigør  Fiskesuppe. 4 personer.

 

1 hvit løk eller 2 sjalottløk 

1 hvitløksbåt

Ca ½ Rød chili

1,5 -2,5 dl Rosévin eller hvitvin

1 dl Kremfløte

100 gram smør/Melange

400 gram assortert fiskefilet torsk,hyse,lyr,laks

100-150 gram renska reker

1 stk gulrot kuttet i tynne strimler

1 stk fennikel i skiver/strimler

1 stk sellerirot i strimler (ca 200 gr)

1 stk purreløk i skiver

6-7 dl vann

10-12 gram hvitfiskfilet pulver(1 spiseskje)

4-6 gram rekepulver premium

Litt  frisk basilikum

Litt gressløk finhakket

Litt persille finhakket.

Salt og pepper.


 

Så gjør du slik

 

Skjær opp grønnsakene som beskrevet ovenfor, da er alt klart i forkant.

Finhakk løken, chilien og hvitløken og legg den i en kasseroller med litt Melange, stek den 

Til løken blir blank og myk, tilsett Rose/hvit vinen og la blandingen redusere seg uten lokk til ca halvparten. Litt av resterende vin kan med fordel brukes til leskende drikke for kokken.

Hvitløk og chilli kan sløyfes hvis en ikke ønsker en sterkere suppe.

Tilsett vann og hvitfiskefilet-pulver og rekepulver premium og rør rundt før grønnsakene tilsettes, og kok opp til grønnsakene er nesten møre.

Kok forsiktig opp kremfløten og rør inn smøret i en liten gryte, rør inn fløtesmøret i fiskesuppa før fiskebitene tilsettes og suppa trekkes i ca 3-4 minutter etter dette.

Rekene tilsettes mot slutten av trekketiden sammen med de finhakkede urtene.

 

Serveres med nystekt brød/focaccia og med den resterende vinen etter matlagingen.

 

Mengdene med hvitfiskfilet pulver eller rekepulver kan justeres for å få mer eller mindre styrke i fisk og skaldyr smak, Laksepulver og torskefiletpulver kan også brukes.


Hvitfiskfilet pulveret kan erstattes med torskefiletpulver hvis en ønsker en mildere smak.

Onar Jøsang