Scampi med gul karri og krabbekjøtt pulver.
Gul scampi-karri
chilipasta:
3-4 chilier
saften av 1 lime
1 ss knuste korianderfrø
Ingredienser
2 ss solsikkeolje
1 boks kokosmelk
2 ss fish sauce
2 dl vann
2 ss krabbekjøttpulver
4-500 gram kokt scampi
Nudler
Slik gjør du:
Kutt chilien i mindre biter, og ha dette sammen av ingrediensene til chilipastaen i en blender.
Kjør dette til en fin masse.
Varm opp solsikkeoljen i en gryte.
Ha i chilipastaen og stek denne i 3-4 minutter.
Tilsett kokosmelken og fish sauce og rør det godt inn.
Bland (varmt) vann og krabbekjøttpulver. Rør det godt sammen og tilsett dette i gryta.
Mens dette småkoker, lager du koker du nudlene.
Når nudlene er på kok, tilsetter du scampien i gryta.
Når nudlene er ferdige, er suppa i gryta også det.
I en suppetallerken legger du nudler og heller over suppe med scampi. Pynt gjerne med noe grønt.
Serveres med skje og gaffel.
Oppskrift og bilder: Øystein Davidsen