Scampi med gul karri og krabbekjøtt pulver.

0512A753-08A0-426C-BF91-04DD47B53C2E.jpeg

Gul scampi-karri

chilipasta:

3-4 chilier

saften av 1 lime

1 ss knuste korianderfrø

Ingredienser

2 ss solsikkeolje

1 boks kokosmelk

2 ss fish sauce

2 dl vann

2 ss krabbekjøttpulver

4-500 gram kokt scampi

Nudler

Slik gjør du:

Kutt chilien i mindre biter, og ha dette sammen av ingrediensene til chilipastaen i en blender. 

Kjør dette til en fin masse.

Varm opp solsikkeoljen i en gryte. 

Ha i chilipastaen og stek denne i 3-4 minutter.

Tilsett kokosmelken og fish sauce og rør det godt inn.

Bland (varmt) vann og krabbekjøttpulver. Rør det godt sammen og tilsett dette i gryta.

Mens dette småkoker, lager du koker du nudlene.

Når nudlene er på kok, tilsetter du scampien i gryta. 

Når nudlene er ferdige, er suppa i gryta også det.

I en suppetallerken legger du nudler og heller over suppe med scampi. Pynt gjerne med noe grønt.

Serveres med skje og gaffel.

Oppskrift og bilder: Øystein Davidsen

Onar Jøsang