Oppskrift med «Rekepulver premium» Nero di Seppia med piggskate.
Nero di seppia med piggskate
Ingredienser
400 gram sort pasta
3-400 gram kjøtt fra piggskate-vinge
1 fedd hvitløk
1 beger cherrytomater
1 rød chili
3 dl kremfløte
2 ss rekepulver
salt og pepper
olivenolje
Frisk basilikum
Slik gjør du
- Skjær kjøttet fra skatevingen. Bruk en filetkniv, og gå inn like over brusken og skjær kjøttet og skinnsiden av. Snu med skinnet ned. Sett kniven på skrått ned mot skinnet, og skjær løs kjøttet. Gjenta denne prosedyren på andre siden.
-Del cherrytomatene en gang på langs og en gang på tvers.
-Del chilien en gang på langs, og kutt dem opp i tynne skiver på tvers.
-Finhakk hvitløken
-I et litermål rører du ut rekepulveret i fløten.
-Kok pasta etter anvisningen på pakken.
-Stek tomater, chilli og hvitløk i olivenolje i 4 minutter.
-Ha i skatekjøttet, og stek i ca. to minutter til den er NESTEN gjennomstekt.
-Tøm over fløten med rekepulveret.
-Dander på tallerken med noen blader basilikum.
Info: Hvis en ikke har piggskatevinger, kan annen fisk som breiflabb eller torsk brukes.
MERK: Det kritiske punktet er stekingen av skatekjøttet. Skatenes kjøtt består av tynne strimler, og det er fort gjort å gjennomsteke det. Blir det overstekt, blir fisken tørr og litt seig. Tommelfingerregelen er at den skal stekes mindre enn du tror.
Oppskriften er laget av sjømatentusiast og fiskeguide Øystein Davidsen i Egersund. «Fishing Guide Davidsen” på Facebook