Oppskrift med «Rekepulver premium» Nero di Seppia med piggskate.

Nero di seppia med piggskate

AE7C53F8-451B-4108-B35C-693DC9C3F112.jpeg

Ingredienser

400 gram sort pasta

3-400 gram kjøtt fra piggskate-vinge

1 fedd hvitløk

1 beger cherrytomater

1 rød chili

3 dl kremfløte

2 ss rekepulver

salt og pepper

olivenolje

Frisk basilikum

Slik gjør du 

- Skjær kjøttet  fra skatevingen. Bruk en filetkniv, og gå inn like over brusken og skjær kjøttet og skinnsiden av. Snu med skinnet ned. Sett kniven på skrått ned mot skinnet, og skjær løs kjøttet. Gjenta denne prosedyren på andre siden. 

-Del cherrytomatene en gang på langs og en gang på tvers.

-Del chilien en gang på langs, og kutt dem opp i tynne skiver på tvers.

-Finhakk hvitløken

-I et litermål rører du ut rekepulveret i fløten.

-Kok pasta etter anvisningen på pakken.

-Stek tomater, chilli og hvitløk i olivenolje i 4 minutter.

-Ha i skatekjøttet, og stek i ca. to minutter til den er NESTEN gjennomstekt.

-Tøm over fløten med rekepulveret.

-Dander på tallerken med noen blader basilikum.

Info: Hvis en ikke har piggskatevinger, kan annen fisk som breiflabb eller torsk brukes.

MERK: Det kritiske punktet er stekingen av skatekjøttet. Skatenes kjøtt består av tynne strimler, og det er fort gjort å gjennomsteke det. Blir det overstekt, blir fisken tørr og litt seig. Tommelfingerregelen er at den skal stekes mindre enn du tror.

Oppskriften er laget av sjømatentusiast og fiskeguide Øystein Davidsen i Egersund. «Fishing Guide Davidsen” på Facebook

9E736F42-C21F-4402-A9B9-7269443C6A89.jpg
Onar JøsangVigør AS